Rundvisning

       

Teglværksmuseet

I den tidligere smedje blev der i 1985 oprettet et lille teglværksmuseum. Her fortælles om teglværks-virksomheden på Skærum Mølle, der i første halvdel af 1900-tallet var blandt landets mest avancerede.

Per Kirkeby-huset

Huset for Sten og Stjerner er en teglstensskulptur skabt af kunstneren Per Kirkeby. Bygningen er opført i 1996 på Skærum Mølles gamle teglværksgrund.

 

 Den Gamle Brugs

I Den Gamle Brugs er en udstilling med inventar og varelager, hovedsagligt fra brugsforeningens første år omkring 1910-1915.

 

 

 

Grupper kan bestille guidede rundvisninger på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

En rundvisning omfatter rundgang i centerets bygninger, mens der bliver fortalt om Skærum Mølle og Folkeuniversitetscenterets historie. Til rundvisningen hører et besøg i Den gamle Brugs, i Teglværksmuseet og i Per Kirkebys teglstensskulptur Huset for Sten og Stjerner.

Pris for rundvisning, der tager omkring en time, er 700,- kr.

I perioden 1. maj til 23. oktober er der hver mandag kl. 13:30 guidet rundvisning i Skærum Mølles udstillinger i Per Kirkebys Hus for Sten og Stjerner, i Teglværksmuseet og i Den Gamle Brugs. Der afsluttes med kaffe m/kage. (Kr. 75,-).

Skoleklasser og andre grupper med interesse for stjernehimlen kan rette henvendelse til os med henblik på at få et særligt planlagt arrangement, der varetages af bl.a. amatørastronom Henning Nielsen.

 

 
  

Vi modtager ikke Dankort eller andre former for betalingskort.