Program for 2019

Her og i Skærum-nyt vil detaljerne om vores arrangementer løbende blive opdateret. Nærmere detaljer følger løbende. Vores arrangementer er åbne for alle.

Ændringer kan forekomme.

 

Betaling kan indbetales på reg. 8117 konto 0002860907. Angiv venligst titlen på foredraget og dit navn.

 

 

En cello fortæller om alt det der ikke kan siges med ord

 

Kom og mød cellisten Ida Riegels lørdag d 19. oktober når hun kommer på besøg og fortæller og spiller koncert på sin hjemmebyggede cello.
Ida Riegels, der er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, skriver selv om arrangementet på denne måde;

"Jeg tror på at lige meget, hvor skør den ide, man har, er, så kan det lade sig gøre, når man brænder for det. Jeg brændte for at bygge en cello. For at det ikke skulle blive et evighedsprojekt, planlagde jeg 36 koncerter langs Rhinen, hvor jeg skrev, at jeg kom cyklende med en cello, jeg selv havde bygget. Så var der ikke nogen vej uden om at få det gjort... Den nåede lige at blive færdig aftenen før den første koncert i Basel.
Turen der foregik på cykel var 1.000 kilometer lang. Jeg startede med en koncert i 2500 meters højde i sneen i Alperne og sluttede ved Nordsøen i Holland. Undervejs spillede jeg 36 koncerter - både i stopfyldte kirker og for blandt andet 15 hvide heste."

 

                          

Lørdag d. 19 oktober kl. 16.00

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nyt fra rummet 

 

Astrofysikker  er i stor vækst og rumfarten skaber større og større interesse. Ikke mindst Andreas Mogensen har skabt stor interesse hos yngre mennesker, ligesom erkendelsen af de mange genstande der flyver rundt i rummet som rumskrot der registreres fra Thulebasen  i Grønland.

Men hvad er de nye tendenser, og hvad kan vi vente i spørgsmålet om livet i rummet? Vi for svar af astrofysiker Michael Linden-Vørnle.

 

Gray and Black Galaxy Wallpaper

 

Mandag d. 28 oktober kl. 19.30 

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Velfærdssamfundets muligheder og udfordringer 

 

Den nordiske model har vist sig holdbar og robust. Der er ingen økonomiske argumenter for, at vi ikke også i fremtiden kan opretholde et velfærdssamfund af den type, vi kender i dag. Til gengæld kan man ikke hævde, at diskussionen om velfærdssamfundets fremtid ikke handler om økonomi. Torben M. Andersen beskriver den økonomiske struktur, der er grundstenen i velfærdssamfundet, og han peger på og diskuterer, hvad der er velstandens dilemma og udfordringer. Den nordiske model er lykkedes med at sikre et veludbygget velfærdssamfund med høj velstand, relativ lige indkomstfordeling, høje skatter, en stor offentlig sektor og stadig en velfungerende økonomi.  Skal velfærdssamfundet opretholdes, er man nødt til at prioritere og forvalte landets økonomiske muligheder og ressourcer. Skal målet om velstand og relativ lighed opretholdes, skal der navigeres i spændet mellem udfordringer, ressourcer og forventninger. 

 Person Using Black Blood Pressure Monitor

 Onsdag d. 20. november kl. 19.30

Pris 50. kr. Tilmelding på tlf. 97 48 13 22 eller på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dato:

Mandag d.11-06-2018, kl 14.00-17.00

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pris: kr. 50kr.