Her og i Skærum-nyt [findes i menuen i venstre side] vil detaljerne om vore arrangementer løbende blive holdt ajour. De nærmere detaljer vil følge successivt. Enhver er velkommen til vore arrangementer.

Ændringer kan forekomme. Det er derfor en rigtig god ide på forhånd at ringe eller skrive til os, så man ikke går forgæves.

Skoleklasser og andre grupper med interesse for  stjernehimlen kan rette henvendelse til os
med henblik på at få et særligt planlagt arrangement.

Ved Støtteforeningens årsmøde lørdag den 9. maj præsenteredes bogen

”Skærum Mølle – en lærdoms lystgård”

Bogens anledning var Gudrun Aspels 80-års fødselsdag i 2014, og vi syntes, at Støtteforeningens 30-års dag måtte være det helt rigtige tidspunkt til præsentationen. Læs mere....

2018

 

Folkeuniversitetscenteret sender glædelige jule- og nytårsønsker.

Nyt program for 2018 kommer medio januar.d.15/3, d.22/3, d.5,/4, d.12/4 d.19/4

kl. 10-12

Ny Dansk Prosa
Kursus
v/ Malte Tellerup, Forfatter og Litteraturhistoriker
Gæsteunderviser Knud Sørensen, Forfatter
5 Torsdage: d.15/3, d.22/3, d.5,/4, d.12/4 og d.19/4
kl. 10-12
Pris: 400kr


Dansk litteratur er fremadstormende i disse år. For bare at nævne nogle, bliver forfattere som Dorthe Nors, Bjørn Rasmussen, Josefine Klougart og Olga Ravn udgivet i udlandet med stor succes.

På dette kursus skal vi se nærmere på talenterne i dansk prosakunst i dag. Efter en introduktion til den store generation af prosaforfattere fra 60’erne med bl.a. Ida Jessen, Christina Hesselholdt, Helle Helle og Jeppe Brixvold vil vi se nærmere på den nyeste prosakunst.

3/4-18

kl. 19.30

 

H. C. Andersen og Jenny Lind

samt den danske verdenstenor Axel Shøitz

v/ Musikchef Henrik Engelbrecht

 

I 1843 kommer den svenske sopran Jenny Lind til København. Hun er på vej mod en verdenskarriere, og er kendt under tilnavnet “den svenske nattergal”. Publikum på Det Kongelige Teater går amok i Jenny Lind-feber; der er en enorm merchandiseindustri, der leverer alt fra Jenny Lind påklædningsdukker, Jenny Lind-kager og Jenny Lind-vifter til endda – måske mindre flatterende – et Jenny Lind-komfur.

Én af dem, der er i teatret, er H.C. Andersen. Han er forelsket, og belejrer hende med blomster, gaver og breve – men Lind er ikke interesseret i den mærkelige digter. For et af medlemmerne af Det Kongelige Kapel bliver Jenny Linds besøg en personlig katastrofe. Han er oboist, og han stjæler Jenny Linds dyrebare smykker fra hendes omklædningsrum. Han når at fortryde og sender dem tilbage pr. post inden han bliver arresteret – han er blevet set, da han stjal dem, og genkendt på postkontoret. Hans skæbne er nu i kongens hænder.

Forfatteren og operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller om Jenny Lind, den langfingrede oboist og den forelskede H.C. Andersen.

 

 

 

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle · Skærum Møllevej 4 · DK-7570 Vemb · Tlf.: +45 97 48 13 22 · Mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk...