Vandreture

De historiske omgivelser ved Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle er udgangspunkt for vandringer omkring Nissum Fjord.


Nissum Fjord er et naturområde af international betydning for en række sjældne og truede arter. Især den store forekomst af fugle giver store oplevelser til gæster i området. Fjorden og dens opland er samtidig rig på kulturhistorie og byder på mange spændende oplevelser. Vandreturene formidles af lokale guider med stor viden og fortællelyst.

Området omkring Nissum Fjord rummer vigtige fuglelokationer, som er af international betydning for store bestande af ænder, gæs og vadefugle. Hele fjorden og nogle landarelaer er udlagt som vildtreservat for at beskytte rastende og ynglende vandfugle. Nogle steder er landskaberne fredede. Det karakteristiske landskab er desuden del af Geopark Vestjylland.

 

I sommerhalvåret udbydes ofte guidede ture i området - så snart vi har datoerne, offentliggøres de her på siden.

 

Fjordens fortryllende fortællinger ved Nissum Fjord (1 dag)

Vi starter ved Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle med en guidet rundtur i Per Kirkebys "Hus for Sten og Stjerner", "Teglværksmuseet" og "Den Gamle Brugs". Herefter vil der være frokost med lokale råvarer og introduktion til dagens vandreprogram.

Vi kører i egne biler til Harpøth Havn, hvorefter vandringen begynder til Fugletårnet i Gørding. Undervejs fortælles om naturen og livet på og ved fjorden. Vi aflægger det Lille Fjordhus i Gørding et besøg, hvor der er rig mulighed for at se og høre om fjordfiskeri og rørhøst. I fjordhuset serveres kaffe og kage. Vandringen afsluttes med øl/vand og en sandwich. Rutens længde: 10 km. Guide: Jytte Paarup.

Husk vandresko eller –støvler og tøj efter vejret!

Dato:

Torsdag den 24. maj 2018 eller mandag den 18. juni 2018, kl. 10.00 – 17.30.

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Pris: kr. 650,-.

Download folderen om Vandreture ved Nissum Fjord

Starter fra 650,00 DKK

Fortryllende forællinger ved Nissum Fjord (2 dage)

Dag 1: Vi starter ved Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle med en guidet rundtur i Per Kirkebys hus for Sten og Stjerner, Teglværksmuseet og Den Gamle Brugs. Herefter vil der være frokost med lokale råvarer og introduktion til dagens vandreprogram.

Vi kører i egne biler til Harpøth Havn, hvorefter vandringen begynder til Fugletårnet i Gørding. Undervejs fortælles om naturen og livet på og ved fjorden. Vi aflægger det Lille Fjordhus i Gørding et besøg, hvor der er rig mulighed for at se og høre om fjordfiskeri og rørhøst. Evt. besøg i Gørding Kirke. Rutens længde: 10 km. Efter at være vendt tilbage til Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle tilbydes en kop kaffe, og derefter er der mulighed for at deltage i en yogatime inden aftensmaden, hvor gæster fra lokalområdet deltager. Aftenen afsluttes med et oplæg om stjerner efterfulgt af stjernekiggeri – afhængigt af vejret.
Dag 2: Vi starter med morgenmad på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og introduktion til dagens vandreprogram. Herfra kører vi i egne biler nord om Nissum Fjord til Thorsminde, hvor dagens      vandring på 6-8 km indledes. Turen går til Dødemandsbjerget syd for Thorsminde, hvor vi vandrer på klittoppen med udsigt til Nissum Fjord mod øst og Vesterhavet mod vest. Undervejs fortælles om de
to linjeskibe St. Georges og Defences forlis, som danner baggrund for Strandingsmuseet St. George. Efter frokosten på museet tager vi en guidet tur rundt i Thorsminde, bl.a. til Nordmolen, ser på kystsikringer og Thorsminde Kirke. På hjemvejen syd om Nissum Fjord besøger vi Helmklink og med udsigt til den fredede Fjandø. Turen er i alt 3 km. Dagen afsluttes med øl/vand og sandwich på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Guide: Jytte Paarup.

Som afslutning på en begivenhedsrig dag tilbydes en times yoga af erfaren yogainstruktør.

Turene krydres med en fortælling om stjernebilleder under åben himmel ved astronom fra Aarhus Universitet.

Dato:

Onsdag den 18. - torsdag den 19. juli 2018  eller Lørdag den 15. - søndag den 16. september 2018.

Tid: Ankomst og indtjekning første dag kl. 9.00-10.00. Senest afrejse næste dag kl. 16.00.

Tilmelding til arrangementerne på telefon 97481322 eller

mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Pris: 1.995,- pr. pers.

Download folderen om Vandreture ved Nissum Fjord

Starter fra 1.995,00 DKK

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle · Skærum Møllevej 4 · DK-7570 Vemb · Tlf.: +45 97 48 13 22 · Mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk...